Tepsis Raffaello recept

Tepsis Raffaello
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
20479

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nincsen semmi furcsa abban, ahogyan ennek a tepsis raffaello sütinek a krémjét készítem. Régóta kisérletezek azzal, hogy másképpen készítsem el a margarinban lévő víz kicsapódása miatt. Így mindig 100%-osan jó krémet sikerül készítenem.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához

  • 6 db tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg liszt
  • 0.5 csomag Dr. Oetker sütőpor

A krémhez

  • 6 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 1 ek vanília aroma
  • 10 dkg cukor
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 20 dkg Rama

Elkészítés

A tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, melyhez apránként hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kókuszreszeléket. Kizsírozott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsiben közepes lángon 180 fokon hőlégkeverékesben sütjük kb. 10 percig. A krémhez a pudingport, a tojások sárgáját, az aromát hozzáaadjuk, kikeverjük egy 1 dl tejjel, 1 ek étkezési keményítővel és a 10 dkg kristálycukorral. Majd a forrásban lévő 4 dl tejhez keverjük és állandó keverés mellett sűrűre főzzük.

Még melegen apránként simára keverjük benne a puha vajat egy kisebb habverővel. Állandóan keverve addig, míg langyos nem lesz, majd a hűtőben hagyjuk dermedni.

A krémet a kihűlés után jól krémesre keverjük megint a habverővel, és szépen a tésztára kenjük. A tetejét kókuszreszelékkel szórjuk meg.

Kockára vágjuk és úgy tálaljuk.


Tepsis Raffaello recepthez kapcsolódó receptek

Tepsis Raffaello

Tepsis Raffaello

Nincsen semmi furcsa abban, ahogyan ennek a tepsis raffaello sütinek a krémjét készítem. Régóta kisérletezek azzal, hogy másképpen készítsem el a margarinban lévő víz kicsapódása miatt. Így mindig 100%-osan jó krémet sikerül készítenem.…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Tepsis Raffaello recepthez

thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. november 23. 12345
Szia Mártika!Közepes méretű keskenyszélű 33x24-os tepsit használtam.Nagyon finom,érdemes megsütni,nem macerás.
thumb
vajdamarta - 2013. november 22. 12345
Szuper jó, Zsuzsa, kösz az ötletet. Félretettem elkészítésre. Golyóknak készítve túl macerás nekem, de így biztosan megsütöm. Közepes vagy kisebb ez a tepsid? Üdv.: Márti