Tepsis Raffaello recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 35 perc
Megnézték: |
Nincsen semmi furcsa abban, ahogyan ennek a tepsis raffaello sütinek a krémjét készítem. Régóta kisérletezek azzal, hogy másképpen készítsem el a margarinban lévő víz kicsapódása miatt. Így mindig 100%-osan jó krémet sikerül készítenem.
A recept hozzávalói ( személyre)
A tésztához
- 6 db tojásfehérje
- 25 dkg porcukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg liszt
- 0.5 csomag Dr. Oetker sütőpor
A krémhez
- 6 db tojássárgája
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 1 ek vanília aroma
- 10 dkg cukor
- 1 ek étkezési keményítő
- 20 dkg Rama
Elkészítés
A tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, melyhez apránként hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kókuszreszeléket. Kizsírozott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsiben közepes lángon 180 fokon hőlégkeverékesben sütjük kb. 10 percig. A krémhez a pudingport, a tojások sárgáját, az aromát hozzáaadjuk, kikeverjük egy 1 dl tejjel, 1 ek étkezési keményítővel és a 10 dkg kristálycukorral. Majd a forrásban lévő 4 dl tejhez keverjük és állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
Még melegen apránként simára keverjük benne a puha vajat egy kisebb habverővel. Állandóan keverve addig, míg langyos nem lesz, majd a hűtőben hagyjuk dermedni.
A krémet a kihűlés után jól krémesre keverjük megint a habverővel, és szépen a tésztára kenjük. A tetejét kókuszreszelékkel szórjuk meg.
Kockára vágjuk és úgy tálaljuk.
Tepsis Raffaello recepthez kapcsolódó receptek
Tepsis Raffaello
Hozzászólások a(z) Tepsis Raffaello recepthez









