Tepsis sült pulykacomb szalonnás, gombás krumplival recept

Tepsis sült pulykacomb szalonnás, gombás krumplival

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Hobbychef

Nehézség:

Elkészítési idő:

55 perc

Megnézték:
1471

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ma délben sütöttem meg ezt az ételt. Eredetileg a húsvéti asztalra szántam a feleségemmel, s a lányommal való együttes lakmározásra, de aztán másképp alakult. Először fordult elő, hogy ünnepkor nem ültünk közös asztalhoz. A lányom ráadásul valamivel elrontotta a gyomrát, s Húsvétkor "böjtölt". Ma pedig már haza is utazott. No de így is el fog fogyni ez a finomság.

6 személyre

  • 1 db sült, pácolt pulyka (99 dkg)
  • 3 db nagyobb krumpli
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db csiperkegomba
  • 1 ág rozmaring
  • 5 szál kakukkfű
  • őrölt fekete bors
  • kacsazsír

Elkészítés

A krumplikat héjában félig megfőzöm, majd felkarikázom, s egy kacsazsírral kikent serpenyőbe rakom. Fűszerezem. Középre helyezem a pulykacombot, rászórom a felkockázott szalonnát, s rárakom a felszeletelt gombát, a zöldfűszereket és az aprított fokhagymát..

Berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s 35 percig sütöm.

Tálaláskor teszek a tányérra 2 szelet húst és krumpli köretet. Őrlök rá még borsot és díszítem sült zöldfűszerrel.


Tepsis sült pulykacomb szalonnás, gombás krumplival recepthez kapcsolódó receptek

Tepsis sült pulykacomb szalonnás, gombás krumplival

Tepsis sült pulykacomb szalonnás, gombás krumplival

Ma délben sütöttem meg ezt az ételt. Eredetileg a húsvéti asztalra szántam a feleségemmel, s a lányommal való együttes lakmározásra, de aztán másképp alakult. Először fordult elő, hogy ünnepkor nem ültünk közös asztalhoz. A lányom…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés