Tepsis újkrumpli pecorinóval és rucolával recept

Tepsis újkrumpli pecorinóval és rucolával

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
943

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Fűszeres újkrumpli tepsiben

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg vaj
  • 2 ág rozmaring
  • 1 fej fokhagyma
  • 50 dkg újkrumpli
  • só, frissen őrölt bors
  • 5 dkg rucola
  • 7.5 dkg pecorino sajt

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Az olajat, a vajat és a rozmaringot a keresztben kettévágott fokhagymával együtt egy sütőedényben a sütőbe tesszük.

Amikor a vaj már felolvadt és az olaj bugyogni kezd,

hozzáadjuk az alaposan megmosott és átdörzsölt krumplit (vigyázzunk a forró olajjal!). Sózzuk, borsozzuk, jól átforgatjuk, és a tetejét alufóliával lefedve további 35-45 perc alatt puhára sütjük.

A sütőből kivéve a krumplit még egyszer átforgatjuk, majd megszórjuk a rucolával. A sajtot egy krumplihámozó segítségével a tetejére forgácsoljuk.


Tepsis újkrumpli pecorinóval és rucolával recepthez kapcsolódó receptek

Tepsis újkrumpli pecorinóval és rucolával

Tepsis újkrumpli pecorinóval és rucolával

Fűszeres újkrumpli tepsiben

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés