Tészta tejszínes borsóval recept

Tészta tejszínes borsóval
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
2310

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Villámvacsora - gyors elkápráztatása a családnak!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 40 dkg kagylótészta
  • 3 dl tejszín
  • 30 dkg zöldborsó
  • 12 dkg reszelt parmezán + a tálaláshoz
  • 3 evőkanál frissen aprított menta
  • 4 evőkanál frissen aprított olasz petrezselyem
  • só, bors

Elkészítés

A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd a főzőléből 1 dl-t félretéve leszűrjük.

Közben a tejszínt közepes lángon felforraljuk, hozzáadjuk a borsót, és 1-2 perc alatt átmelegítjük. Hozzákeverjük a parmezánt, majd a mentát és a petrezselyem felét.

A szószt összeforgatjuk a tésztával (ha száraz, tehetünk még hozzá a főzőléből), majd sózzuk, borsozzuk, és tálaláskor megszórjuk a maradék petrezselyemmel és esetleg még egy kis parmezánnal.


Tészta tejszínes borsóval recepthez kapcsolódó receptek

Tészta tejszínes borsóval

Tészta tejszínes borsóval

Villámvacsora - gyors elkápráztatása a családnak!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés