Tészta zöld olajbogyós tapenáddal és baconnel recept

Tészta zöld olajbogyós tapenáddal és baconnel

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
487

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Tapenád: krémszerű mártogatós. Nevét a kapribogyó (tapéno) után kapta.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 8 szelet bacon (vagy pancetta)
  • 40 dkg fettuccine, rucola a tálaláshoz

A tapenádhoz:

  • 20 dkg magozott zöld olajbogyó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1.5 evőkanál kapribogyó
  • 0.8 dl olívaolaj
  • 0.6 dl citromlé
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

A tapenádhoz az apróra vágott olajbogyót összekeverjük az összezúzott fokhagymával, az apróra vágott kapribogyóval, az olívaolajjal és a citromlével, majd ízlés szerint borsozzuk.

A bacont serpenyőben vagy sütőpapírral kibélelt tepsiben ropogósra sütjük.

A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük, összeforgatjuk a tapenáddal és a baconnel, és tálaláskor megszórjuk a rucolával.


Tészta zöld olajbogyós tapenáddal és baconnel recepthez kapcsolódó receptek

Tészta zöld olajbogyós tapenáddal és baconnel

Tészta zöld olajbogyós tapenáddal és baconnel

Tapenád: krémszerű mártogatós. Nevét a kapribogyó (tapéno) után kapta.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés