Tésztában sült marhahús és vese recept

Tésztában sült marhahús és vese
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

140 perc

Megnézték:
1594

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az angolok által igen kedvelt fogást ezúttal a hagyományos vajas vagy pitetészta helyett réteslapokkal borítjuk. Az étel ezáltal könnyebb és kevésbé zsíros is lesz. T

4 személyre

  • 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 35 dkg marhafartő, 4 cm-es darabokra vágva
  • bárányvese megtisztítva, kockára vágva
  • 25 dkg mogyoróhagyma, félbevágva
  • 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 2 kiskanál friss kakukkfűlevél
  • babérlevél
  • 1 evőkanál Worcestershire-szósz
  • 1.5 dl marhahúsalaplé, lehetőleg házi
  • 0 só és fekete bors
  • 1.5 dl barna sör
  • 25 dkg zárt kalapú csiperke félbevágva
  • 3 szál sárgarépa, darabokra vágva
  • 25 dkg újburgonya, lesikálva, kis darabokra vágva
  • 8 nagy réteslap, egyenként 36x18 cm-esek

Elkészítés

Egy nagy lábasban felforrósítunk 2 evőkanálnyi olajat, beletesszük a húst, és 2-3 percig pirítjuk, közben forgatjuk, hogy körös-körül barnára süljön. Szűrőkanállal kivesszük, és félretesszük. A lábasba téve a vesét is 1-2 percig pirítjuk, majd szűrőkanállal kivesszük belőle.

Beledobjuk az edénybe a mogyoróhagymát, 1 percig pirítjuk, majd visszatesszük a húst és a vesét is, és hozzáadjuk a fokhagymát, a kakukkfüvet, a babérlevelet, a Worcestershire-szószt, az alaplét és a sört. Az egészet jól összekeverjük, és felforraljuk. Mérsékeljük a hőfokot, és lefedve 1 óra hosszat pároljuk. Hozzáadjuk a gombát, a sárgarépát és a burgonyát. Az egészet összekeverjük. Újból lefedjük, és 30 percig pároljuk.

A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük (gázsütőnél 5-ös fokozat). Szűrőkanállal kiemeljük a húsos-vesés keveréket a lábasból, és négy 3,5 dl-es pástétomformába töltjük. Kidobjuk a babérlevelet. Mivel a hozzávalók levet eresztettek, kb. 5 percig forraljuk a lábosban maradt levet, amíg egy része elfő, és csak kb. 4,5 dl marad belőle. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a húsra öntjük, és megvárjuk, amíg kissé kihűl.

A megmaradt 2 evőkanálnyi olajjal megkenünk 2 réteslapot, és egymásra rakjuk őket. A két réteget kissé meg-gyűrve a pástétomforma tetejére illesztjük, a szélüket ollóval levágjuk. A 3 másik pástétomformát is lefedjük réteslapokkal. A sütőben 20 percig sütjük, ezalatt a tésztalap aranybarnára pirul, és a töltelék is jól átforrósodik.

Tipp:

• A 2. lépésben a fokhagymával és a fűszernövényekkel együtt egy hosszú, vékony narancshéjcsíkot is teszünk a húsos-vesés keverékbe. A 3. lépés elején kivesszük a narancshéjat, és a gombával együtt hozzáadunk 15 dkg kockára vágott karórépát, 2 felszeletelt zellerszárat és 15 dkg burgonyát. • A vese helyett tegyünk a pástétomba 10 dkg lecsepegtetett konzerv, füstölt osztrigát, mielőtt a réteslappal letakarjuk.

Miért egészséges?

• A marhahúsos vese általában hájas vagy vajastésztával készül, ezek azonban sok telített zsírsavat tartalmaznak. Ebben a receptben könnyű, zsírszegény rétestésztát használunk, amely ellensúlyozza a marhahús és a vese erőteljes ízét. Mivel a szokásos vaj helyett olívaolajjal kenjük meg a tésztát, az amúgy sem magas telített zsírsav-tartalmát még tovább csökkentjük.

A recept tápértéke:

Adagonként, energia 405 kcal (1689 kJ), fehérje 29 g, zsír 16 g (ebből telített 3 g), szénhidrát 35 g, (ebből cukor 9 g), rost 4 g, A-, B1-, B2-, B6-, B12-, C-, E-vitamin, niacin, szelén, cink, C-vitamin, folsav, vas, kálium


Tésztában sült marhahús és vese recepthez kapcsolódó receptek

Tésztában sült marhahús és vese

Tésztában sült marhahús és vese

Az angolok által igen kedvelt fogást ezúttal a hagyományos vajas vagy pitetészta helyett réteslapokkal borítjuk. Az étel ezáltal könnyebb és kevésbé zsíros is lesz. T

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés