Tésztában sült virslik, sajttal megszórva (borkorcsolya) recept

Tésztában sült virslik, sajttal megszórva (borkorcsolya)
5 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Alexandrusz

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
14515

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Legegyszerűbben, és leggyorsabban elkészíthető vendégváró. Bor mellé tökéletes! De ha váratlan vendégek jönnek. akkor is ideális!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 csomag virsli
  • ketchup
  • oregánó
  • 1 db tojás
  • 20 dkg trappista sajt

Elkészítés

A leves tésztát, a leírása szerinti időben, kivesszük a fagyasztóból hogy kiengedjen. (Ha nincs rajta javallati idő, akkor minimum 30 percet hagyjuk melegebb helyen, pl. radiátor) Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk a tésztát, és megpróbálunk 7x10 cm-es téglalapokat vágni. (nem kell méretpontosan, csak közelítésképp) A tésztát megkenjük vékonyan ketchuppal, úgy hogy a széleire ne kenjük ki teljesen. Majd szórjuk meg a ketchupos tésztát oreganóval. A virsliket 5 cm hosszúra vágjuk. És helyezzük a ketchupos-oreganós tésztára.

A tészta másik felét ráhajtjuk a virslikre, és jól összenyomkodjuk a szélét. Helyezzük őket vajjal kikent, és liszttel megszórt tepsibe. (a sütőpapír nem jó, mert ráragad!) Tetejüket megkenjük tojással, majd egy nagy lyukú sajtreszelőn reszeljük le a sajtot, és szórjuk meg a virslis batyukat. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 percig süssük. Forrón ne egyétek még, mert megfekheti a gyomrotokat :) Jó étvágyat!


Tésztában sült virslik, sajttal megszórva (borkorcsolya) recepthez kapcsolódó receptek

Tésztában sült virslik, sajttal megszórva (borkorcsolya)

Tésztában sült virslik, sajttal megszórva (borkorcsolya)

Legegyszerűbben, és leggyorsabban elkészíthető vendégváró. Bor mellé tökéletes! De ha váratlan vendégek jönnek. akkor is ideális!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés