Tésztában sült virslik, sajttal megszórva (borkorcsolya)

Tésztában sült virslik, sajttal megszórva (borkorcsolya)

Legegyszerűbben, és leggyorsabban elkészíthető vendégváró. Bor mellé tökéletes! De ha váratlan vendégek jönnek. akkor is ideális!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 csomag virsli
  • ketchup
  • oregánó
  • 1 db tojás
  • 20 dkg trappista sajt
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A leves tésztát, a leírása szerinti időben, kivesszük a fagyasztóból hogy kiengedjen. (Ha nincs rajta javallati idő, akkor minimum 30 percet hagyjuk melegebb helyen, pl. radiátor) Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk a tésztát, és megpróbálunk 7x10 cm-es téglalapokat vágni. (nem kell méretpontosan, csak közelítésképp) A tésztát megkenjük vékonyan ketchuppal, úgy hogy a széleire ne kenjük ki teljesen. Majd szórjuk meg a ketchupos tésztát oreganóval. A virsliket 5 cm hosszúra vágjuk. És helyezzük a ketchupos-oreganós tésztára.

A tészta másik felét ráhajtjuk a virslikre, és jól összenyomkodjuk a szélét. Helyezzük őket vajjal kikent, és liszttel megszórt tepsibe. (a sütőpapír nem jó, mert ráragad!) Tetejüket megkenjük tojással, majd egy nagy lyukú sajtreszelőn reszeljük le a sajtot, és szórjuk meg a virslis batyukat. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 percig süssük. Forrón ne egyétek még, mert megfekheti a gyomrotokat :) Jó étvágyat!