Tésztasaláta kerti zöldségekkel recept

Tésztasaláta kerti zöldségekkel
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

55 perc

Megnézték:
2334

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezt az olasz salátát a legfrissebb konyhakerti zöldségekből állítjuk össze, így nemcsak élénk színű és ínycsiklandó, hanem a tápanyagtartalma is magas. Még finomabb, ha hagyjuk összeérni az ízeket, s csak másnap tálaljuk.

6 személyre

  • 35 dkg rózsáira szedett brokkoli
  • 1 db vékony csíkokra vágott piros húsú paprika
  • 1 db vékonyan felszeletelt sárga héjú cukkini
  • 1 db felaprított lilahagyma
  • 28 dkg tészta
  • 17.5 dkg félbe vágott sárga vagy piros koktélparadicsom

Az öntethez:

  • 1.5 dl almaborecet
  • 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 5 evőkanál finomra aprított petrezselyemzöld
  • 2 evőkanál finomra aprított friss kapor
  • bors, ízlés szerint

Elkészítés

Előkészítünk egy nagy tál jeges vizet. Egy nagy lábasban vizet forralunk. A brokkolit, a paprikát, a cukkinit és a lilahagymát egy fém szűrőedénybe tesszük. Belemerítjük a lobogó vízbe, és körülbelül 2 percig főzzük, amíg a zöldségek színe kissé élénkebbé nem válik. Kiemeljük a szűrőt, lecsepegtetjük a zöldségeket, majd a jeges vízbe merítjük.

A tésztát éppen csak puhára (al dente) főzzük. Leöntjük róla a vizet, lecsepegtetjük, és egy nagy tálba szedjük. Leszűrjük a zöldségeket, és a paradicsommal együtt a tésztához adjuk.

Az ecetet, az olajat, a petrezselymet, a kaprot és a borsot egy csavaros fedelű befőttesüvegbe tesszük, majd összerázzuk. A salátára öntjük, és óvatosan beleforgatjuk. Lefedjük, és legalább 8 órára, de akár egész éjszakára is a hűtőben hagyjuk. Tálalás előtt a salátát ismét összeforgatjuk.

Tipp:

• Az almaborecet helyett fehérbor- vagy tárkonyecetből készítjük az öntetet. A brokkolit spárgával helyettesíthetjük. Az étel rosttartalmát növeli, ha teljes kiőrlésű lisztből készült tésztát használunk.

Miért egészséges?

Ez a saláta 4 adag zöldségnek felel meg, elfogyasztásával tehát majdnem elérjük a gyümölcsökből és zöldségekből ajánlott napi mennyiséget, az 5 adagot. Ha ugyanaznap rágcsálnivalók helyett még egy-két gyümölcsöt is bekapunk, máris sikerült egészségesen étkeznünk.

A recept tápértéke:

Energia 270 kcal, zsír 9 g (ebből telített 1,5 g), fehérje 9 g, szénhidrát 40 g, nátrium 15 mg (só 0,03 g), élelmi rost 4 g., Hasznos káliumforrás (540 mg)


Tésztasaláta kerti zöldségekkel

Tésztasaláta kerti zöldségekkel

Ezt az olasz salátát a legfrissebb konyhakerti zöldségekből állítjuk össze, így nemcsak élénk színű és ínycsiklandó, hanem a tápanyagtartalma is magas.…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés