Tésztasaláta spárgával és túrókrémmel recept

Tésztasaláta spárgával és túrókrémmel

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
980

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 30 dkg metélt tészta
  • 40 dkg zöld spárga
  • 40 dkg fehér spárga
  • 3 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál citrommal ízesített olívaolaj
  • durvára őrölt bors
  • 15 dkg ricotta túró
  • 4 evőkanál tej
  • 1 evőkanál citromlé
  • 3 dkg frissen reszelt parmezán sajt
  • 10 dkg pármai sonka
  • bazsalikomlevelek a díszítéshez

Elkészítés

Főzzük meg a tésztát bő, enyhén sós vízben, ne túl puhára. Csepegtessük le és hagyjuk kihűlni. Mossuk meg a spárgát, a fás végeket vágjuk le. Hámozzuk le a fehér spárgát a fejétől lefelé, a zöld spárgát csak a végeken.

A kétféle spárgát zöldséghámozóval vagy egy éles késsel szeleteljük fel hosszában nagyon vékonyan. Tegyük egy párolófazék szűrőbetétjébe. Öntsünk a fazékba 3 cm magasan vizet, tegyük rá a betétet, fedjük le, és főzzük a spárgát kb. 7 perc alatt éppen csak puhára, majd hagyjuk kihűlni. A főzővizet tegyük félre.

Keverjük össze a balzsamecetet, az olívaolajat és a citromos olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá 4-5 evőkanálnyit a spárga főzővizéből, dobjuk bele a tésztát és forgassuk össze.

Keverjük krémesre a túrót a tejjel és a citromlével. Keverjük bele a parmezánt, és ízesítsük sóval, borssal. Vágjuk le a sonkáról a zsíros részeket, és a sonkát vágjuk vékony csíkokra. A spárgát óvatosan forgassuk össze a tésztával. Sózzuk, borsozzuk, és ízesítsük utána a balzsamecettel

Tálaljuk ki a tésztasalátát tányérokra vagy tálkákba, és tegyünk mindegyik adag tetejére egy kis túrókrémet. Díszítsük pármai sonka-csíkokkal és bazsalikomlevelekkel.

Tésztasaláta spárgafejekkel - Főzzünk meg 40 dkg masnitésztát bő, sós vízben, ne túl puhára, majd csepegtessük le és hagyjuk kihűlni. Csepegtessünk le 40 dkg konzerv spárgafejet. Tegyünk egy tálba 3 evőkanál majonézt, 1,5 dl tejfölt, 2 evőkanál citromlevet, 1 kiskanál reszelt citromhéjat, egy kevés zöldfűszersót és borsot. Keverjük az egészet simára. Tegyük a tésztát és a spárgát egy tálba. Mossunk meg 15 dkg koktélparadicsomot, vágjuk negyedekre, és óvatosan keverjük a saláta közé. Locsoljuk rá a citromos öntetet, és forgassuk össze. Díszítsük apróra vágott petrezselyemzölddel és tálaljuk.

A recept tápértéke:

Adagonként: 490 kcal (2040 kJ), 23 g fehérje, 19 g zsír, 55 g szénhidrát


Tésztasaláta spárgával és túrókrémmel

Tésztasaláta spárgával és túrókrémmel

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés