Tésztasaláta újhagymával

Tésztasaláta újhagymával

Langyosan, hidegen, melegen - bárhogyan!

4 személyre

  • 7 evőkanál apróra vágott olajban eltett újhagyma
  • 4 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kiskanál reszelt citromhéj
  • só, bors
  • 35 dkg penne
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 10 dkg feta sajt
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Az újhagymát összekeverjük a citromlével, a mustárral, az apróra vágott fokhagymával és a citromhéjjal, majd sózzuk, borsozzuk.

A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük, majd hideg vízzel leöblítjük, és alaposan lecsepegtetjük.

Összeforgatjuk az újhagymás keverékkel, majd hozzáadjuk a félbevágott paradicsomokat és a csíkokra vágott paprikát. Rámorzsoljuk a fetát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.