Thai csirkecurry

Thai csirkecurry
4 személyre

  • 12.5 dkg mélyhűtött zöldborsó
  • 6 szál újhagyma
  • 4 evőkanál korianderzöld apróra vágva
  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 2 dl csirkehúsalaplé
  • 8 db koktélparadicsom
  • 4 dl kókusztej
  • 40 dkg apró újburgonya
  • 2 evőkanál zöld thai currykrém
  • 2 evőkanál zöldcitromlé
  • só, bors
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Mossuk meg a csirkemellfilét, töröljük szárazra, és vágjuk vékony csíkokra. Kefével sikáljuk tisztára a burgonyát, és vágjuk mindet négyfelé. Öntsük a kókusztejet és az alaplét egy wokba, és forraljuk fel. Keverjük hozzá a currykrémet.

Adjuk hozzá a húst és a burgonyát, és alacsony hőfokon hagyjuk csendesen párolódni kb. 15 percig, illetve amíg a burgonya épp csak megpuhul.

Közben olvasszuk ki a zöldborsót. Tisztítsuk meg az újhagymát, mossuk meg, és vágjuk ferdén karikákra. Mossuk meg a paradicsomot, vágjuk mindet félbe. A borsót, a hagymát, a paradicsomot és a zöldcitromlevet adjuk a burgonyás-húsos keverékhez, és melegítsük együtt 3-4 percig. Ízesítsük sóval, borssal, és kóstoljuk meg. Ha kell, ízesítsük utána, majd keverjük hozzá a koriandert. Forrón tálaljuk.