Thai rákleves. recept

Thai rákleves.

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
29

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az Ázsia ételek egyre jobban terjednek el kis hazánkban is. Miért is ne készíthetnénk el otthon?
2 személyre

  • Hozzávalók:
  • 2 db zöldhagyma
  • 4 db paradicsom
  • 1 db chilipaprika
  • 1 kisdarab gyömbér
  • 1 konzerv kókusztej
  • 1 liter csirke alaplé
  • 1 ek halszósz
  • 1 ek chiliszósz
  • 2 db lime levél
  • 1 fél lime citrom leve
  • 30 dkg előfőzött tisztított rákfarok (óriás garnéla)

Elkészítés

Elkészítése:

A csirke alaplevet kevés vízzel felforraljuk, majd vágjuk fel a hagymát a zöldjéből tegyünk félre. Facsarjuk ki a lime levét, vágjuk apróra a paprikát, reszeljük le a gyömbért. A paradicsomot hámozzuk meg vágjuk fel. Lehet konzerv hámozott paradicsom is, én ebből készítettem.

Az alapléhez adjuk hozzá a lime levét, a lime leveleket a hagymát, a paprikát, és a gyömbért. Forraljuk tovább, pároljuk 20 percig. Adjuk hozzá a kókusztejet, a paradicsomot, és a tisztított rákfarkokat, és a szószokat. Újra forraljuk, majd tálaljuk, a zöldhagymával szórjuk meg.


Thai rákleves.

Thai rákleves.

Az Ázsia ételek egyre jobban terjednek el kis hazánkban is. Miért is ne készíthetnénk el otthon?

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés