Tigris zsemle recept

Tigris zsemle
5 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
2419

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyon mutatós péksütemény.

4 személyre

  • A tésztához:
  • 600 gr liszt
  • 20 gr cukor
  • 15 gr só
  • 1 db tojás
  • 20 gr vaj
  • 400 ml tej
  • 30 gr friss élesztő

A mázhoz:

  • 90 ml langyos víz
  • 80 gr rizsliszt
  • 1 csomag szárított élesztő (7 g)
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csapott kávéskanál só
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés

A tésztához másfél dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt és a maradék tejjel kelt tésztát dagasztunk.

Lefedve langyos helyen duplájára kelesztjük. A tálban finoman átgyúrjuk a tésztát, majd újra duplájára kelesztjük.

A mázat legalább félórával a felhasználás előtt elkészítjük. Ehhez elkeverjük a száraz hozzávalókat, hozzáadjuk az olajat, elkeverjük a langyos vízzel és félretesszük.

Enyhén lisztezett felületen nyolc egyenlő részre osztjuk a megkelt tésztát, zsömléket formázunk belőlük, amiket sütőpapírral bélelt tepsibe rakunk egymástól nagyobb távolságra.

Újabb fél órán át kelesztjük úgy, hogy félidőben megkenjük a tetejüket a rizslisztes mázzal.

200 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük a zsömléket.

Villanysütő esetén alsó-felső fokozatot bekapcsolva, légkeverés nélkül süssük 200 fokon úgy, hogy a rács, amire a tepsi kerül, a sütő alsó harmadában legyen.


Tigris zsemle recepthez kapcsolódó receptek

Tigris zsemle

Tigris zsemle

Nagyon mutatós péksütemény.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés