Tintahal csilipaprikával és friss gyömbérrel recept

Tintahal csilipaprikával és friss gyömbérrel
3 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1578

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Gyors vacsorát készíthetünk a fokhagymával, csilipaprikával és színpompás friss zöldségekkel, serpenyőben sütött tintahalkarikákból. Vigyázzunk, mert a hal húsa könnyen megkeményedik, ha túl sokáig sütjük!

4 személyre

  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 db narancssárga húsú paprika kimagozva és kockákra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 10 szál újhagyma vékony karikákra vágva
  • 5 evőkanál világos szójaszósz
  • 2 db friss, piros csilipaprika kimagozva és vékonyra szeletelve
  • 20 dkg bébikukorica ferdén szeletelve
  • 28 dkg basmati rizs
  • 20 dkg apró brokkolirózsa egyenként félbevágva
  • 4 kávéskanál finomra reszelt friss gyömbér
  • 45 dkg friss tintahalkarika

Elkészítés

Forraljunk fel egy nagy lábasban vizet, szórjuk bele a rizst, és főzzük puhára a csomagon feltüntetett utasítás szerint.

Közben forrósítsuk fel az olajat wokban vagy vastag fenekű serpenyőben, és süssük keverve a csilipaprikát, a fokhagymát és a gyömbért 2 percig, hogy az olaj jól átvegye az aromájukat. Dobjuk bele a paprikát, a kukoricát és a brokkolirózsát, és süssük kevergetve 3-4 percig, illetve amíg a brokkoli meg nem puhul.

Adjuk hozzá a tintahalat, és süssük keverve 1-2 percig, ügyelve, hogy ne essen szét és áttetsző maradjon. Adjuk hozzá a szójaszószt, hígítsuk 2 evőkanál vízzel, és szórjuk rá az újhagymát. Melegítsük, amíg bugyborékolni nem kezd, majd azonnal tálaljuk a leszűrt rizzsel.

Tipp:

• Ha a tintahalat paradicsomos feketebab-mártással akarjuk elkészíteni, pirítsunk meg 3 gerezd összezúzott fokhagymát a csilipaprikával, majd adjuk hozzá a tintahalat, és süssük kevergetve 1 percig. Tegyünk bele 8 kimagozott és földarabolt paradicsomot és 4 evőkanál összevágott friss korianderzöldet az újhagymával együtt, majd a szójaszósz és a víz helyett keverjünk hozzá 8 evőkanál feketebab-mártást. Melegítsük a keveréket, amíg bugyborékolni nem kezd, és azonnal tálaljuk. A tintahal helyett próbáljuk ki a receptet nyers, megtisztított tigrisgarnélával vagy királyrákkal. Számítsunk fejenként 4-5 darabot, és süssük őket kevergetve 3-4 percig vagy amíg fényes rózsaszínűre nem pirulnak. A rizs helyett kínálhatunk mellé kínai metéltet.

Miért egészséges?

• A tintahal kiváló alacsony zsírtartalmú fehérjeforrás, és B 12-vitamint is tartalmaz. A brokkoli gazdag béta-karotinban, C- és E-vitaminban – ezek mindegyike kiváló antioxidáns vegyület, amely megvédi a sejteket a szabad gyökök ártalmas hatásaitól.

A recept tápértéke:

Tápérték adagonként, energia 453 kcal, fehérje 28 g, zsír 9 g (ebből, telített 1 g), szénhidrát 65 g (ebből cukor 5 g), rost 4 g, B1-, B6-, B12-, C-, E-vitamin, niacin, réz, vas, szelén, folsav, A-, B2-vitamin, kalcium, kálium, cink


Tintahal csilipaprikával és friss gyömbérrel recepthez kapcsolódó receptek

Tintahal csilipaprikával és friss gyömbérrel

Tintahal csilipaprikával és friss gyömbérrel

Gyors vacsorát készíthetünk a fokhagymával, csilipaprikával és színpompás friss zöldségekkel, serpenyőben sütött tintahalkarikákból. Vigyázzunk, mert…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés