Tintahal mentával és fűszervajjal recept

Tintahal mentával és fűszervajjal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
921

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A serpenyőben hirtelen kisütött friss tintahal, amelyet ropogós fehér kenyérrel és salátával tálalunk, ideális előétel, de könnyű nyári fogásként is tálalhatjuk.

4 személyre

  • 50 dkg tisztított tintahal (fej és csápok nélkül)
  • 3 db salátaszív
  • 2 db mogyoróhagyma
  • 2 db citrom
  • 6 db mentaágacska
  • 8 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só és fekete bors
  • 1 db bagett

Elkészítés

A tintahalat hosszában félbevágjuk, ha a darabok 10 cm-nél hosszabbak, még egyszer elfelezzük. A belső oldalakat kereszt alakban bevagdossuk.

A salátaszíveket megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk és egy nagy tálba tesszük.

A hagymát megtisztítjuk és apróra összevágjuk. A citromot megmossuk és szárazra töröljük. Az egyik citrom héját lereszeljük, majd kifacsarjuk a levét; a másikat felszeleteljük és félretesszük. A mentaágacskákat megmossuk, szárazra töröljük és apróra összevágjuk.

Egy kis serpenyőben megmelegítjük a vajat. A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, összezúzzuk, a serpenyőbe dobjuk és egy percig pirítjuk. Hozzáadjuk a citromhéjat és -levet, majd félretesszük.

Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a tintahalat adagonként 2–3 percig sütjük benne, míg a húsdarabok ki nem fehérednek és kis hengerekké össze nem ugranak.

A tintahalat szaftjával együtt, valamint a kis serpenyő tartalmát a salátára öntjük, sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük a salátával.

A mentát a salátára szórjuk. Citromszeletekkel és meleg bagettel tálaljuk.

Tipp:

Mediterrán köretként jól illik hozzá a görög saláta.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 536 kcal/2251 kJ energia, 47 g szénhidrát, 25 g fehérje, 26 g zsír (ebből 13 g telített zsírsav), vitaminok: A-vitamin, B-vitaminok és E-vitamin


Tintahal mentával és fűszervajjal

Tintahal mentával és fűszervajjal

A serpenyőben hirtelen kisütött friss tintahal, amelyet ropogós fehér kenyérrel és salátával tálalunk, ideális előétel, de könnyű nyári fogásként is tálalhatjuk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés