Tintahalragu recept

Tintahalragu
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
470

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Spanyolországban járva szerettem bele ebbe az ételbe, és én is elkészítettem, csak egy kicsit más ízesítéssel.

2 személyre

  • 10 db bébi tintahal
  • 1 db hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csilipaprika
  • 1 csokor koriander
  • őrölt bors
  • 0.5 db citrom leve
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 db paradicsom

Elkészítés

A tintahalakat megtisztítom, felkarikázom, és a csápjaikat levágom, majd jól megmosom. Olívaolajat hevítek a vajjal együtt, majd a tisztított és kockára vágott hagymát, és az összezúzott fokhagymát felteszem a tűzre pirítani, majd a paradicsomot és az apróra vágott csilipaprikát is hozzáadom.

A koriandert apróra vágom, és félreteszem. A tintahalkarikákat és a csápokat a pirított hagymára dobom, felöntöm a borral, majd 5 perc alatt készre főzöm. Sózom, borsozom, és a koriandert hozzákeverem. Végül citromlével ízesítem, és pirított bagettel tálalom.


Tintahalragu recepthez kapcsolódó receptek

Tintahalragu

Tintahalragu

Spanyolországban járva szerettem bele ebbe az ételbe, és én is elkészítettem, csak egy kicsit más ízesítéssel.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés