Tiramisu palacsinta recept
Beküldő: Gizi Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Tiramisu az olaszok közkedvelt desszertje, nálunk is igazán nagy kedvencnek számít. Egy kis csavarral, én most a kisütött kakaós palacsintába rejtettem bele.
- Hozzávalók 8-10 db palacsintához:
- 20 dkg liszt
- 3 db tojás
- 5 dkg vaj
- 2 teáskanál porcukor
- 1 púpozott evőkanál kakaó (cukrozatlan)
- csipet só
- szénsavas ásványvíz
Krém hozzávalói:
- 25 dkg mascarpone
- 4 db tojássárgája
- 15 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 dl habtejszín (v. Hulala)
Kell még hozzá:
- 20 db babapiskóta
- 2 evőkanál mandulalikőr
- 2 dl langyos, lefőzött feketekávé
- 1 evőkanál cukor
Elkészítés
A tojásokat keverjük össze a porcukorral, egy csipet sóval, és az olvasztott vajjal. Ezután keverjük hozzá a kakaóval összekevert lisztet, majd apránként annyi szénsavas ásványvizet, hogy egy sima állagú, de nem túl sűrű palacsintatésztát kapjunk.
Ezután teflon palacsintasütőbe, süssük ki a palacsintákat, majd hagyjuk kihűlni.
A tojások sárgáját keverjük össze a porcukorral, majd gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett, keverjük jó habosra, sűrűre. Ezután hűtsük ki egészen.
Ezután a mascarponét robotgéppel keverjük simára a vaníliás cukorral, és a teljesen kihűlt cukros-tojásos keverékkel.
A habtejszínt (v. Hulalát) verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a mascarponés krémhez.
A langyos fekete kávét keverjük össze a cukorral. (ízlés szerint több cukrot is keverhetünk hozzá)
Vegyünk egy palacsintát, majd kenjük meg a krémmel. Ezután kb. a közepére tegyünk rá két darab, előzőleg a langyos fekete kávéba mártott babapiskótát, majd locsoljuk meg egy pici mandula likőrrel. Ezután hajtsuk rá a szabadon maradt tésztarészeket, majd óvatosan helyezzük rá a tálcára. (minden palacsintával így járjunk el)
Az elkészült palacsintákat tálalás előtt szórjuk meg cukrozott kakaóval, majd úgy kínáljuk.