Tiramisu szelet recept

Tiramisu szelet
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
202

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A Tiramisut mindenféle formában imádom. Olyan sokféle változatban készül, hogy már sorolni is nehéz lenne. Ezt a változatot egyik kedvenc gasztroújságomban találtam, és azonnal elkészítettem. Nem egészen az alapján, de a változtatás ugye nem árt neki.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Piskóta:

  • 2.5 dkg sötét kakaópor + a diszítéshez
  • 6 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál víz

Krém:

  • 50 dkg mascarpone krémsajt
  • 1 csomag amaretto ízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 4 dl chéf habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 csomag instant zselatin (csomagonként 6 zselatinlappal kiváltható) (A meleg pudinghoz keverhető)
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás porcukor
  • 20 dkg babapiskóta a krémbe

Szirup:

  • 2 dl presszókávé
  • 1 evőkanál rum
  • 1 teáskanál mandulalikőr vagy mandulaaroma

Elkészítés

A szirup hozzávalóit összekeverjük melegen, és félretesszük.

A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, végül beleforgatjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet.

A masszából kb. 30x40-es, sütőpapírral bélelt tepsibe kettő darab lapot kenünk, 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük egyenként 8-10 perc alatt.

Miután kihűlt, lehúzzuk róla a papírt. A krémhez felforralunk 3 dl tejet a cukorral, majd besűrítjük a maradék 1 dl tejben elkevert amaretto ízű pudinggal. Hozzákeverjük még melegen a zselatinport és jól kikeverjük.

Kihűtjük, majd kihabosítjuk a mascarpónéval, hozzákeverjük a habbá vert tejszínt a habfixálóval.

Az egyik piskótalapot magas peremű tepsibe tesszük, rákenjük a krém felét, majd rárétegezzük a kávés szirupba mártott babapiskóta felét.Utána a másik fele krémmel betakarjuk, és annyi krémet hagyjunk, amivel a tetejét megkenjük. Hűtőbe tesszük, és meghintjük a tetejét kakaóporral. Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, majd forró vízbe mártott késsel szeleteljük kockára.


Tiramisu szelet recepthez kapcsolódó receptek

Tiramisu szelet

Tiramisu szelet

A Tiramisut mindenféle formában imádom. Olyan sokféle változatban készül, hogy már sorolni is nehéz lenne. Ezt a változatot egyik kedvenc gasztroújságomban találtam, és azonnal elkészítettem. Nem egészen az alapján, de a változtatás ugye…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Tiramisu szelet recepthez

thumb
Receptvarázs - 2017. május 02. 12345
Kedves Zsuzsa!

Nem tudjuk mi történt a képfeltöltés közben sajnos. Ha az info@receptvarazs.hu email címre elküldöd a képet feltesszük a recept mellé :)

Receptvarázs
thumb
Némethné Zsuzsa - 2017. április 27. 12345
Tisztelt Receptvarázs! A kép nem jelent meg?Mitől van ez?