Tiramisu tojás nélküli krémmel recept

Tiramisu tojás nélküli krémmel

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Tündi konyha

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
1765

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Hétvégére tiramisut készítettem. Egyik legismertebb olasz desszert, neve magyarul annyit jelent "dobj fel". Számomra és szerintem sokunk számára ez finomság a sütés nélküli desszertek között a dobogó első helyén végezné, mert mindenkit levesz a lábáról. :) Nem túl édes, de pont így jó. Elkészítéséhez nem kell cukrászdiploma, ezt mindenki könnyen elkészítheti. Én a tojás nélküli krémmel készítettem, ez nem annyira macera, mint a tojásos és szerintem ez is van olyan finom. Nálam a pasik szó szerint falták...

8 személyre

  • 2 csomag babapiskóta
  • 5 dl habtejszín (cukrászhab)
  • 2 csomag habfixáló
  • 4 evőkanál porcukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl kávé (főzött)
  • rumaroma (ízlés szerint)
  • cukrozatlan kakaópor a tetejére

Elkészítés

(Tál mérete 8 személyre: 20x36 cm)

1. Először lefőzzük a kávét, majd belekeverjük a rumaromát.

2. A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá felverjük, majd hozzá dolgozzuk a mascarponét.

3. A tál alját a rumos kávéba mártogatott babapiskótával kirakjuk.

4. Az első adag babapiskótára rákenjük a krém felét, majd erre pedig keresztbe ráhelyezzük a szintén rumos kávéba mártogatott babapiskótát és végül egyenletesen rákenjük a maradék krémet.

5. A hűtőbe egy éjszakára betesszük pihenni (puhulni), majd másnap tálalás előtt megszórjuk a tetejét cukrozatlan kakaóporral és szép, egyforma kockákra felvágjuk.


Tiramisu tojás nélküli krémmel recepthez kapcsolódó receptek

Tiramisu tojás nélküli krémmel

Tiramisu tojás nélküli krémmel

Hétvégére tiramisut készítettem. Egyik legismertebb olasz desszert, neve magyarul annyit jelent "dobj fel". Számomra és szerintem sokunk számára ez finomság a sütés nélküli desszertek között a dobogó első helyén végezné, mert…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés