Tiramisutorta recept

Tiramisutorta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
6560

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


8 személyre

  • 4 db tojás
  • 16.5 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 1.5 dkg kukoricaliszt
  • 2.5 dkg olvasztott vaj + a formába
  • 1 dl kávélikőr
  • 1.5 dl erős feketekávé
  • 3 dl tejszín
  • 0.5 kiskanál vaníliakivonat
  • 75 dkg mascarpone
  • 20 dkg étcsokoládé

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tojást 11,5 dkg cukorral robotgéppel habosra keverjük. A lisztet a kukoricaliszttel együtt átszitáljuk, majd a felét beleforgatjuk a tojásos keverékbe.

Hozzákeverjük a vaj felét, majd a maradék lisztet és vajat is. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt és kivajazott, 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformába öntjük, és 20-25 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Összekeverjük a likőrt és a kávét. A tésztát vízszintesen háromfelé vágjuk. A tortaformát kibéleljük műanyag fóliával.

A tejszínt a vaníliával és a maradék cukorral felverjük, majd összekeverjük a mascarponéval.

Egy tésztalapot a formába teszünk, meglocsoljuk a kávé egyharmadával, megkenjük a mascarponekrém egyharmadával, majd megszórjuk a reszelt csokoládé egyharmadával. Ezt a másik két tortalappal is megismételjük. A tortát tálalás előtt 2 órára behűtjük.


Tiramisutorta recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés