Tiszai halerőleves ikrabetéttel

Tiszai halerőleves ikrabetéttel

Azoknak, akik Karácsony-szenteste nem a hagyományos halászlére vágynak!

4 személyre

  • 50 dkg ponty vagy apróhal
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 5 dkg ételízesitő
  • 1 db halászlékocka
  • 1 db csípős paprika
  • 1 dkg pirospaprika
  • 25 dkg ikra
  • 1 db tojásfehérje
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A megtisztított halat, hagymát, zöldséget, zöldpaprikát, paradicsomot és az ízesítőket, fűszereket 3 liter hideg vízben felteszem főni. Az ikrát közben kevés sós vízben megfőzöm.

A levest leszűröm és ha nem elég tiszta, akkor a tojásfehérje gyengén felvert habját pár percig forralom benne, majd kiszedem belőle.

A leves szép tisztává válik. Ezután még ízlés szerint ismét fűszerezem.

Tálaláskor teszem bele a megfőtt ikrát.