Titokzatos zöldségleves daragaluskával (fényképes változat)

Titokzatos zöldségleves daragaluskával (fényképes változat)

Ezt a levest azoknak az anyukáknak ajánlom, akik csemetéi messziről elkerülik a zöldségeket. Ezért is "titokzatos zöldségleves" a neve. Mert elrejtjük a zöldséget az apróságok elöl, így titokban marad az ellenük elkövetett "zöldségmerénylet" smile.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 bögrényi apróra vágott zöldség
  • (bármi lehet, ami zöldséglevesbe való: répa, petrezselyem, brokkoli, karalábé..stb.)
  • 2 l víz
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál majoránna
  • petrezselyemzöld
  • 1 fej félbevágott hagyma
  • pár szem bors
  • 2 db tojás
  • 6 evőkanál búzadara
  • 2 evőkanál liszt
  • 0.5 kávéskanál sütőpor
  • 1 gerezd fokhagyma
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A zöldségeket pici olajon megdinszteljük, majd felengedjük két liter vízzel, sózzuk, fűszerezzük, és egy - másfél órát főzzük, hogy az ízek összeérjenek. Ha megfőtt, leszűrjük, a zöldségeket összeturmixoljuk, és a püré feléből meg a lisztből, búzadarából, tojásokból és pici vízből nokedli sűrűségű daragaluskát készítünk, és jó negyed órát állni hagyjuk.

Ezt követően a zöldségturmix másik felét úgymond visszahabarjuk a levesbe, és végül beleszaggatjuk a daragaluskát vagy kávéskanál segítségével, vagy nokedliszaggatóval, attól függően, ki mekkorán szereti a galuskát. Leveskocka nem kell bele, így is nagyon finom, telt íze lesz. Jó étvágyat!