Tízperces sütőporos fánk recept
Beküldő: Andi Nehézség: Elkészítési idő: 10 perc
Megnézték: |
Egyszerűen, kevés alapanyagból, gyorsan elkészíthető édesség.
- 25 dkg liszt (+2 ek ha szükséges)
- 0.5 csomag sütőpor
- 1 nagy csipet só
- 1 db kisebb tojás
- 3 púpos evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl tejföl
- 7 dl olaj a sütéshez
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót és a sütőport.
Egy másik tálban a tojást simává keverjük a porcukorral, vaníliás cukorral és a tejföllel. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és jól összedolgozzuk.
(Nekem túl ragacsos lett a tészta, ezért még kívánt további 2 evőkanál lisztet.)
Lisztezett felületen 0,5 cm vastagra elnyújtjuk. Egy közepes pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. (Nálam 5,5 cm-es volt) Ízlés szerint készíthetünk lyukat is a közepébe. (Ezt én egy alma magház eltávolítóval oldottam meg.)
Bő, forró olajban, közepestől egy picit kisebb lángon mindkét oldalukat szép pirosra sütjük. (Célszerű figyelni, mert gyorsan sül.) Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Porcukorral meghintve és sárgabaracklekvárral kínáljuk.