Tojáskrémes melegszendvics kontaktgrillben sütve

Tojáskrémes melegszendvics kontaktgrillben sütve

Tartalmas vacsorák vagy ráérős reggelik ízletes étke, amit zöldhagyma helyett frissen vágott, nyers zöldségcsíkokkal is tálalhatunk.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 4 db tojás
  • 10 dkg krémsajt
  • 2 szelet főtt csirkemell sonka (elmaradhat)
  • 4 dkg vaj
  • 1 mokkáskanál szerecsendió reszelék
  • 2 db zöldhagyma
  • 4 db salátalevél
  • 2 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál majonéz
  • 4 szelet kenyér
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A 6 percig főtt tojásokat többször váltott hideg vízben lehűtjük, megtisztítjuk. Kettőt lereszelünk, elkeverjük a sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval ízesített vajjal, hozzátesszük az apróra szeletelt maradék két tojást. A krémet rákenjük 4 szelet kenyérre, a tetején elosztjuk a vékony csíkokra, majd kockára vágott sonkát. Beborítjuk a krémsajttal megkent másik 4 szelet kenyérrel.

Forró kontaktgrillben ropogós pirosra sütjük. Tálalásnál átlósan felvágjuk, salátalevelekre helyezzük, ketchup – majonéz csíkkal és a karikára szeletelt zöldhagymával ízesítjük. Forró teával, illatos forralt borral nagyszerű :)! Jó étvágyat kívánok! Készítette: Nyersné Vajda Márta