Tojáskrémes sajttekercs

Tojáskrémes sajttekercs

Ajánlom, nagyon finom, hidegtálakhoz különösen jó.

4 személyre

  • 30 dkg sajt (trappista, edami)
  • 3 db főtt tojás
  • vékony szelet bacon/füstölt sonka
  • pici mustár
  • bors
  • 2 szál zöldhagyma
  • zöldpetrezselyem
  • 2 evőkanál majonéz
  • 2 kanál tubusos sajtkrém
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A sajtot két nejlon zacskóba tesszük, a külső zacskón átszúrunk egy fakanalat és lobogó vízbe lógatjuk, kb. 30 - 35 percig főzzük. Ezalatt a zöldhagymát és a zöldpetrezselymet megmossuk, és apróra vágjuk. A tojásokat összeturmixoljuk, hozzákavarjuk a majonézt, a sajtkrémet, a mustárt, a felaprított zöldeket, majd sózzuk és borsozzuk. A sajtot még melegen lisztezett deszkára tesszük és téglalap alakúra sodorjuk. Azonnal beborítjuk a baconszeletekkel, majd rákenjük a zöldhagymás tojáskrémet és feltekerjük. Alufóliába csomagoljuk és hűtőben állni hagyjuk. Pár óra múlva szeletelhető.