Tojáslikőr recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 50 perc
Megnézték: |
Vendégváró finomság
- 5 dl tej
- 1 rúd vanília
- 1 rúd fahéj
- 1 kiskanál szerecsendió + a tetejére
- 4 db tojássárgája
- 11 dkg cukor
- 0.6 dl brandy
- 0.5 kiskanál vaníliakivonat
- 1 csipet só
- 2 db lapzselatin
- 3 dl tejszín
Elkészítés
A tejet a vaníliával, a fahéjjal és a szerecsendióval közepes lángon felforraljuk, majd a tűzről levéve 1 órára félretesszük.
A tojássárgáját a cukorral, a brandyvel, a vaníliakivonattal és a sóval habosra keverjük.
A tejes keveréket visszatesszük a tűzre, óvatosan hozzákeverjük a tojásos keveréket, és lassú tűzön 3-4 perc alatt besűrítjük.
A zselatinlapokat hideg vízbe 4-5 perc alatt hagyjuk feloldódni, majd kicsavarjuk őket, és elkeverjük a tojásos-tejes keverékben.
Egy nagyobb edényt félig megtöltünk jéghideg vízzel, majd a tojásos-tejes keveréket tartalmazó edényt a vízbe állítjuk, és a likőrt néha megkeverve hagyjuk besűrűsödni.
A tejszínt habverővel laza habbá verjük, óvatosan összeforgatjuk a lehűtött tojásos keverékkel, majd poharakba öntjük, és megszórjuk egy kevés szerecsendióval.