Tojáslikőr recept

Tojáslikőr
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
1673

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Vendégváró finomság

4 személyre

  • 5 dl tej
  • 1 rúd vanília
  • 1 rúd fahéj
  • 1 kiskanál szerecsendió + a tetejére
  • 4 db tojássárgája
  • 11 dkg cukor
  • 0.6 dl brandy
  • 0.5 kiskanál vaníliakivonat
  • 1 csipet só
  • 2 db lapzselatin
  • 3 dl tejszín

Elkészítés

A tejet a vaníliával, a fahéjjal és a szerecsendióval közepes lángon felforraljuk, majd a tűzről levéve 1 órára félretesszük.

A tojássárgáját a cukorral, a brandyvel, a vaníliakivonattal és a sóval habosra keverjük.

A tejes keveréket visszatesszük a tűzre, óvatosan hozzákeverjük a tojásos keveréket, és lassú tűzön 3-4 perc alatt besűrítjük.

A zselatinlapokat hideg vízbe 4-5 perc alatt hagyjuk feloldódni, majd kicsavarjuk őket, és elkeverjük a tojásos-tejes keverékben.

Egy nagyobb edényt félig megtöltünk jéghideg vízzel, majd a tojásos-tejes keveréket tartalmazó edényt a vízbe állítjuk, és a likőrt néha megkeverve hagyjuk besűrűsödni.

A tejszínt habverővel laza habbá verjük, óvatosan összeforgatjuk a lehűtött tojásos keverékkel, majd poharakba öntjük, és megszórjuk egy kevés szerecsendióval.


Tojáslikőr recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés