Tojáslikörös képviselőfánk recept
Beküldő: tideedit Nehézség: Elkészítési idő: 45 perc
Megnézték: |
A tojáslikőrtől igazán finom lesz, ill. ez adja a húsvéti minősítését is.
A recept hozzávalói ( személyre)
A tésztához:
- 170 g vaj
- 250 ml víz
- 280 ml liszt
- 8 db tojás
- csipet só
A krémhez:
- 8 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 evőkanál liszt
- 2 db tojás
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál tojáslikőr
- 500 ml tejszín
Elkészítés
A vizet felforraljuk a vajjal, majd belekeverjük a lisztet. Folyamatosan addig keverjük, amíg el nem válik a fazék oldalától. A tűzről levéve hagyjuk kissé kihűlni, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, sima tésztává dolgozzuk össze. Sütőlemezre diónyi halmokat nyomunk.
A sütőt 160 fokra előmelegítjük, az aljára egy tesibe vizet teszünk, az így képződött gőzben aranybarnára sütjük: Sütés közben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját!
A krémhez a vaníliás pudingport, a lisztet elkeverjük egy kevés tejjel és a tojások sárgájával. A maradék tejet felforraljuk és az előzőek valamint a cukor hozzáadásával sűrű krémet főzünk. Mikor kissé kihűlt belekeverjük a tojáslikőrt és a kemény habbá vert tojásfehérjét.
A kihűlt fánkokat ketté vágjuk és nyomózsák segítségével a krémmel és a habbá vert tejszínnel megtöltjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.