Tojáslikörös képviselőfánk recept

Tojáslikörös képviselőfánk
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
tideedit

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
2212

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A tojáslikőrtől igazán finom lesz, ill. ez adja a húsvéti minősítését is.

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 170 g vaj
  • 250 ml víz
  • 280 ml liszt
  • 8 db tojás
  • csipet só

A krémhez:

  • 8 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál tojáslikőr
  • 500 ml tejszín

Elkészítés

A vizet felforraljuk a vajjal, majd belekeverjük a lisztet. Folyamatosan addig keverjük, amíg el nem válik a fazék oldalától. A tűzről levéve hagyjuk kissé kihűlni, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, sima tésztává dolgozzuk össze. Sütőlemezre diónyi halmokat nyomunk.

A sütőt 160 fokra előmelegítjük, az aljára egy tesibe vizet teszünk, az így képződött gőzben aranybarnára sütjük: Sütés közben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját!

A krémhez a vaníliás pudingport, a lisztet elkeverjük egy kevés tejjel és a tojások sárgájával. A maradék tejet felforraljuk és az előzőek valamint a cukor hozzáadásával sűrű krémet főzünk. Mikor kissé kihűlt belekeverjük a tojáslikőrt és a kemény habbá vert tojásfehérjét.

A kihűlt fánkokat ketté vágjuk és nyomózsák segítségével a krémmel és a habbá vert tejszínnel megtöltjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.


Tojáslikörös képviselőfánk recepthez kapcsolódó receptek

Tojáslikörös képviselőfánk

Tojáslikörös képviselőfánk

A tojáslikőrtől igazán finom lesz, ill. ez adja a húsvéti minősítését is.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Tojáslikörös képviselőfánk recepthez

Tideedit - 2012. április 08.
Kedves Klepcsa! Én sima liszttel szoktam készíteni, ne bánkodj, ha nem lesz cukrászdai kinézetű, mivel szerintem az otthon készített sokkal finomabb, hiszen azt ember saját maga csinája a szereteinek. Ráadásul nem kell görcsölni, ugyanis én rájöttem, ha csak úgy sütök, az ezerszer szebb és ízletesebb lesz, mintha folyton aggodsz. Szóval csak ügyesen! Sok sikert és kellemes húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek!
Ági - 2012. április 05.
Szerintem az égetett tészta elkészítése nem annyira egyszerű, csak azt hisszük, pedig nem igazán tud tökéletes lenni.
klepcsa - 2012. április 05.
Had kérdezzem meg, milyen liszttel készítsem el? Köszönöm a választ.
klepcsa - 2012. április 05.
Kedves TV Paprika Magazin! Az Önök leírása alapján most megint megpróbálom elkészíteni a képviselő fánkot,most hátha sikerül. Többször próbáltam már de nekem valahogy nem jön össze,nem lesz olyan szép magas mint amilyet a cukrászódákba lehet kapni.Pedig nagyon szeretem. Gondoltam most van sok tojásom és nem fogom annyira sajnálni ha nem lesz jó,csak bánatos leszek ha nem sikerül megint.Ha jó lesz azt meg fogom írni. Kellemes Ünnepeket!