Tojásos kolbászpörkölt

Tojásos kolbászpörkölt

Ha ebédre készül, okvetlen süssünk hozzá édesburgonyát, mert nagyon kellemes az aromája.

2 személyre

  • 1 evőkanál olívaolaj (vagy más olaj)
  • 1 szál száraz füstölt kolbász
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 púpozott teáskanál sűrített paradicsom
  • 2 teáskanál minőségi mustár (dijoni)
  • 1 pohár száraz fehér bor
  • 6 db főtt tojás

Az édesburgonyához:

  • 75 dkg édesburgonya
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

1. Egy nagyobb serpenyőben felhevítem az olajat és ráteszem a karikára vágott kolbászt. Közben vékony szeletekre vágom a hagymát, és amikor már zsírt eresztett a kolbász, ráteszem a zúzott fokhagymával együtt. Amikor üveges lesz a hagyma, belekeverem a paradicsompürét és a fűszerkeveréket, majd ráöntök a borból. Ahogy párolódik, mehet bele még bor, és kevés víz is, hogy maradjon alatta egy kevés folyadék. Elég neki alacsony lángon tíz perc, akkor belekeverem a mustárt és ízesítem.

2. Közben 7 perc alatt keményre főzöm a tojásokat, hideg vízzel leöblítem, majd megpucolom. A tojásokat négybe vágom és hozzákeverem a pörkölthöz. Azonnal tálalom.

3. Az édesburgonyát meghámozom, és félbevágva felszeletelem. Keverőtálban összekeverem az olajjal, sóval és borssal, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben szétterítem és betolom a 180 °C-ra előmelegített sütőbe. 15 perc alatt roppanósra sütöm.