Tőkehal édesburgonyával recept

Tőkehal édesburgonyával

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
749

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 20 dkg mélyhűtött zöldborsó
  • 1 db piros húsú paprika
  • 2 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dl zöldségalaplé
  • 50 dkg édesburgonya
  • 75 dkg tőkehalfilé
  • 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 1 doboz konzerv kukorica (212 ml)
  • 1 evőkanál kakukkfűlevél
  • só, bors

Elkészítés

Tisztítsuk meg a vöröshagymát és a fokhagymát, és vágjuk mindkettőt apróra. Csumázzuk ki a paprikát, majd vágjuk csíkokra. Hámozzuk és mossuk meg az édesburgonyát, majd vágjuk kis darabokra.

Egy nagy lábosban forrósítsuk fel az olajat. Fonnyasszuk a vöröshagymát és a fokhagymát kb. 5 percig. Adjuk hozzá a paprikát és az édesburgonyát, és lefedve pároljuk tovább kb. 5 percig, illetve amíg az édesburgonya puhulni nem kezd. Ekkor öntsük hozzá az alaplét. Keverjük bele a kakukkfüvet, és ízesítsük sóval, borssal. Forraljuk fel, és lefedve főzzük alacsony hőfokon kb. 5 percig.

Közben öblítsük le a kukoricát, és hagyjuk jól lecsöpögni. Olvasszuk ki a zöldborsót. Mossuk meg a halat, töröljük szárazra, és vágjuk falatnyi darabokra.

Terítsük el a kukoricát és a borsót az édesburgonya tetején, majd erre tegyük a halat. Sózzuk, borsozzuk, és pároljuk az egészet még kb. 8 percig. Forrón tálaljuk.

A recept tápértéke:

Adagonként: 435 kcal (1814 kJ), 40 g fehérje, 8 g zsír, 51 g szénhidrát


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés