Tőkehalas grilltál recept

Tőkehalas grilltál
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
52

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Utazásunk Boszniába a Neum parti szállodában bőséges Svédasztalos vacsoránk volt. Egy egyszerű halas étel adta az ötletet, hogy grilltálat készítsek. A tőkehal nem olcsó, de nagyon finom fehér húsa van, és Boszniába a hotelben vacsorára is ezt fogyasztottuk, ami nagyon jól volt elkészítve.

2 személyre

  • 30 dkg tőkehalfilé
  • 2 db Karaván füstölt grillsajt
  • 3 db vilmoskörte
  • 1 db salátacukkini
  • 1 fürt nagyszemű szőlő
  • a panírhoz kukoricadara
  • só, bors
  • 2 evőknál olívaolaj, vagy vaj

Elkészítés

A körtéket félbevágjuk, és magházukat kivesszük, majd lehámozzuk. Vékony szeletekre vágjuk. Fogunk egy grillserpenyőt, és olívával jól megkenjük. A cukkiniket vékony hosszú szeletekre vágjuk. Pár darabot karikákra. A szőlőt kimagozzuk úgy, hogy félbevágjuk. A cukkinit süssük mindkét oldalán a grillserpenyőben, majd a körtéket, és a szőlőszemeket is. A cukkinit kicsit sózzuk, borsozzuk. A halat kisebb szeletbe vágjuk, megsózzuk, állni hagyjuk, majd kukoricadarába forgatjuk, és ezt is a grillen, mindkét oldalán megsütjük ropogósra. A grillsajtot pár perc alatt készre sütjük, majd tálakra rendezve a halat a zöldségekkel, gyümölcsökkel, és a sajttal tálaljuk, melegen fogyasztjuk! Két személyre elegendő ez a mennyiség.


Tőkehalas grilltál recepthez kapcsolódó receptek

Tőkehalas grilltál

Tőkehalas grilltál

Utazásunk Boszniába a Neum parti szállodában bőséges Svédasztalos vacsoránk volt. Egy egyszerű halas étel adta az ötletet, hogy grilltálat készítsek. A tőkehal nem olcsó, de nagyon finom fehér húsa van, és Boszniába a hotelben vacsorára…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés