Tökfőzelék recept

Tökfőzelék
4.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
bisztrónyúl

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
14785

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mint mindent, ezt is ezer féleképpen lehet készíteni. Nekem ez vált be. Íme az én tökfőzelékem

2 személyre

  • 1 kg egy kg gyalult tök (lehet fagyasztott)
  • 1 db egy közepes vöröshagyma apróra vágva
  • 3 evőkanál három evőkanál olaj
  • 1 csokor egy csokor kapor aprítva
  • 0.5 teáskanál fél teáskanál pirospaprika
  • só, bors
  • 3 evőkanál tejföl (habaráshoz)
  • 1 evőkanál liszt (habaráshoz)

Elkészítés

Dinsztelem a hagymát, hozzá adom a tököt, megsózom, takarékra rakom és lefedem úgy 5-10 percre. Megszórom pirospaprikával, a kapor felével, tekerek rá egy kis borsot és ismét lefedem. Egy húsz perc múlva visszatérek, megkóstolóm, ha kell, még sózom és hozzáadom a kapor másik felét. Elkészítem a habarást, rámerek a főzelékből, összekeverem és zutty bele a fazékba. Egy utolsó gáz neki és kész! Semmi folyadékot nem adok hozzá, a saját levében főzőm!


Tökfőzelék recepthez kapcsolódó receptek

Tökfőzelék

Tökfőzelék

Mint mindent, ezt is ezer féleképpen lehet készíteni. Nekem ez vált be. Íme az én tökfőzelékem

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés