Töki pompos kolbásszal recept

Töki pompos kolbásszal
4.5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
marcello

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
12635

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Töki pompos vagy kenyérlángos, hívhatjuk akárhogy: finom, és kész.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

a tésztához:

  • 0.5 kg pizza liszt
  • 1 tasak szárított élesztő (vagy 2,5 deka friss)
  • 2 dl tej
  • 1 dl víz
  • 0.5 evőkanál olívaolaj
  • 0.5 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 1 csipet kakukkfű

a feltéthez:

  • 4 dj tejföl
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 15 dkg húsos szalonna
  • 10 dkg szárazkolbász
  • 10 dkg gouda
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 1 teáskanál mustár
  • bors
  • 0.5 teáskanál cukor

Elkészítés

Ennek a töki pomposnak alapja egy pizza tészta (nem krumplis), ahol a víz mennyiség 2/3-át tejre cserélem. A pizza tésztát jól összegyúrom, kelesztem, majd újra meggyúrom, és állni hagyom.

Addig felvágom a rávalókat: a szalonnát és a kolbászt, a lilahagymát és az újhagymát, lereszelem a sajtokat. A tejfölt elkeverem a mustárral és a fűszerekkel.

A megkelt és kinyújtott tésztát a forró tepsire teszem, az ujjaimmal kis gödröket fúrok, majd 200 fokon 3-4 percig üresen sütöm. Utána kiveszem, megkenem rendesen a tejföllel, rászórom a sajtot és a sajtra dobom a többi hozzávalót. Visszateszem a sütőbe, először 200 fokon 5-6 percre, majd 180 fokon még legalább 10-15 percre, amíg a tészta meg nem sül és a feltét színt nem kap.


Töki pompos kolbásszal recepthez kapcsolódó receptek

Töki pompos kolbásszal

Töki pompos kolbásszal

Töki pompos vagy kenyérlángos, hívhatjuk akárhogy: finom, és kész.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés