Tökmaglisztes kenyér - dagasztás nélkül recept

Tökmaglisztes kenyér - dagasztás nélkül
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Nagy Péter

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
2479

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mindenkinek ajánlom ezt a rendkívül könnyen és gyorsan elkészíthető receptet, aki - hozzám hasonlóan - nem szereti a bolti felfújt, morzsázó kenyereket.

4 személyre

  • 3 csésze (nálam 2,5 dl-es) kenyérliszt (én sima búzalisztet használtam)
  • 1 evőkanál tökmagliszt
  • 1 marék tökmag
  • 1.5 csésze langyos víz
  • 1 mokkáskanál szárított élesztő
  • 1 csipet só

Elkészítés

A lisztet, a tökmaglisztet és az élesztőt elkeverjük, ráöntjük a langyos vizet, megsózzuk, beledobjuk a tökmagot és összekeverjük a masszát. Galuska szerű tésztát kapunk. 11-12 órát hagyjuk kelni meleg helyen, majd előmelegített sütőben és edényben (ez fontos) lefedve 30 percet sütjük, fedő nélkül pedig további 15 percet pirítjuk.


Tökmaglisztes kenyér - dagasztás nélkül recepthez kapcsolódó receptek

Tökmaglisztes kenyér - dagasztás nélkül

Tökmaglisztes kenyér - dagasztás nélkül

Mindenkinek ajánlom ezt a rendkívül könnyen és gyorsan elkészíthető receptet, aki - hozzám hasonlóan - nem szereti a bolti felfújt, morzsázó kenyereket.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Tökmaglisztes kenyér - dagasztás nélkül recepthez

madocsa - 2015. december 07.
Kedves Péter!
Hány fokon kell sütni a kenyeret?
Nagy Péter - 2014. április 13.
kenyérlisztből 3 bögre kell, nem 3 evőkanál