Tökmagos pesto

Tökmagos pesto
4 személyre

  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 20 dkg hántolt tökmag
  • só, bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál friss koriander
  • 1 szál póréhagyma
  • 3 evőkanál citromlé
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Felhevítünk két evőkanál olajat, majd hozzáadjuk a tökmagot, és sózzuk, borsozzuk. Folyamatosan kevergetve kb. 4 percig pattogatjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, 1 percig a tökmaggal együtt pirítjuk, majd a tűzről levéve hagyjuk teljesen kihűlni.

Mikor kihűlt, a korianderrel, az apróra vágott póréval és a maradék olajjal aprítógépbe tesszük, és pépesre zúzzuk. Befőttesüvegbe töltjük, hozzákeverjük a citromlét, és ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk.