Tökös-almás rétes

Tökös-almás rétes
8 személyre

  • 8 db réteslap
  • 3 evőkanál rama
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 3 evőkanál porcukor

A töltelékhez:

  • 1 db nagyobb zöld alma
  • 1 db kisebb sütőtök fele
  • 3 evőkanál rama
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 4 evőkanál dió
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 220 ºC-ra. A töltelékhez a meghámozott és 1 cm-es kockákra vágott almát és tököt a Ramán közepes lángon 5 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat, és további 5 perc alatt aranybarnára sütjük.

A réteslapokat megkenjük olvasztott Ramával, és négyet-négyet egymásra helyezünk belőlük. Mindkét rétest megszórjuk a zsemlemorzsával, majd elosztjuk rajtuk a tölteléket úgy, hogy a széleket szabadon hagyjuk.

Megszórjuk a nem túl durvára tört dió felével, majd a széleket behajtva feltekerjük, és hajtással lefelé egy Ramával kikent tepsibe tesszük.

A tetejét is megkenjük olvasztott Ramával, megszórjuk a maradék dióval, és 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Amikor kihűlt, porcukorral megszórva tálaljuk.