Tökös kis /quiche/ - őszi ritmus recept

Tökös kis /quiche/ - őszi ritmus
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
3495

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Dió, hagyma, kukorica, alma, cékla, sonka, tök - ősszel nem kell ennél több? Merész kompozíció, igazi stresszoldó étel ez a quiche. Minden megtalálható benne, amire szüksége van szervezetünknek. Lisztérzékenyek a számukra megfelelő adalékkal pótolják a lisztet.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj vagy Ráma
  • 1 dl víz
  • 2 csipet só

A töltelékhez:

  • 3 szelet sütőtök (0.5 kg)
  • 10 szem dió
  • 1 fej vörös- vagy lilahagyma
  • 1 marék főtt kukoricaszem
  • 1 db zöld héjú alma
  • 1 db piros héjú alma
  • 0.5 db nyers cékla
  • 20 dkg vegyes sajt (trappista, karaván, medve)
  • 20 dkg minőségi sonka (elmaradhat)
  • 2 evőkanál olívaolaj vagy 1 evőkaná füstölt szalonna zsír és pörc (elmaradhat)

Az öntethez:

  • 4 db tojássárgája
  • 2 db tojás
  • 1 dl aludttej vagy kefir vagy joghurt vagy tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál só
  • 2 csipet őrölt bors

Elkészítés

A lisztet és a lágy vajat gyorsan összemorzsoljuk, a hideg vízzel, kevés sóval lazán rugalmas cipót gyúrunk, folpackkal letakarva fél órára a hűtőbe tesszük. Amíg pihen, dobókockányira vágjuk a héjas almát, céklát, sütőtököt, sajtokat, negyedbe törjük a dióbelet. A sonkát keresztben, hosszában felcsíkozzuk.

Az olajon vagy kiolvasztott szalonnán üvegesre pároljuk a vastag szálára vágott hagymát. 180 fokra begyújtjuk a sütőt. Peremes, nagyobb formát vagy tortakarikát kevés vajjal vagy zsiradékkal kikenünk, a formánál nagyobbra nyújtott tésztával kibéleljük, kissé felhúzzuk a peremnél, hogy az öntet ne tudjon kifolyni.

Amíg a tésztát 15 percre elősütjük a sütőben, elkeverjük a tojássárgájákat, a tojásokat a sóval, liszttel, borssal, aludttej félével. Az elősütött tésztára kenjük a hagyma felét, rászórjuk a kukoricát, almát, céklát, tököt, sonkát, sajtot, betakarjuk a maradék hagymával, enyhén megszórjuk sóval.

Ráöntjük a tojásos habarékot, eligazítjuk, hogy mindenhová jusson, a diót is rátesszük. Kb. 30 percre visszahelyezzük a 170 fokos sütőbe, amíg rugalmasan összesül. Ennyi idő alatt a nyers zöldségek is roppanósra puhulnak.


Tökös kis /quiche/ - őszi ritmus recepthez kapcsolódó receptek

Tökös kis /quiche/ - őszi ritmus

Tökös kis /quiche/ - őszi ritmus

Dió, hagyma, kukorica, alma, cékla, sonka, tök - ősszel nem kell ennél több? Merész kompozíció, igazi stresszoldó étel ez a quiche. Minden megtalálható benne, amire szüksége van szervezetünknek. Lisztérzékenyek a számukra megfelelő adalékkal…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Tökös kis /quiche/ - őszi ritmus recepthez

thumb
vajdamarta - 2010. december 27.
Köszönöm, Marcello! Finom is:)! S ami még mellette szól: az elősütött tésztát kukorica, alma, cékla, tök helyett bármivel megtöltheted. A variációk száma a fantázia függvénye. Még sosem sikerült két egyformát készítenem:)
thumb
marcello - 2010. december 09.
Gyönyörű lett, szuperül be lett fotózva, gratulálok!