Töltött burgonyafészkek mangolddal recept

Töltött burgonyafészkek mangolddal
4.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1184

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • tojássárgája
  • 2 evőkanál vaj
  • 75 dkg burgonya (lisztes fajta)
  • frissen reszelt szerecsendió

A töltelékhez

  • 50 dkg mangold
  • 15 dkg sovány baconszalonna
  • 8 közepesen nagy tojás
  • édes-nemes pirospaprika

Elkészítés

Mossuk meg a burgonyát, majd forrásban lévő sós vízben főzzük puhára kb. 25 perc alatt. Közben válogassuk át a mangoldot, és távolítsuk el a vastag levélereket, majd mossuk meg a leveleket. Nedvesen tegyük egy fazékba, és közepes hőfokon fonnyasszuk meg. A szalonnát vágjuk apró kockákra, és serpenyőben süssük ki. Öntsük ki a kiolvadt szalonnazsírt. Keverjük össze a mangoldot a szalonnakockákkal.

Öntsük le a vizet a burgonyáról, öblítsük le, hámozzuk meg, és még forrón törjük át. Keverjük sima masszává 1 evőkanál vajjal és a tojássárgájával. Fűszerezzük a szerecsendióval. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra (légkeveréses sütőnél 180 °C, gázsütőnél 3.-4. fokozat). Kenjünk ki egy tepsit a maradék vajjal.

A krumplis masszát töltsük egy nyomózsákba, és nyomjunk belőle a tepsibe 8 darab – kb. 8 cm átmérőjű – burgonyafészket. Töltsük meg a fészkeket a mangoldos-szalonnás töltelékkel. Készítsünk mélyedést mindegyik közepébe, és üssünk bele egy-egy tojást. A forró sütőben süssük a fészkeket kb. 20 percig, illetve amíg aranysárgák nem lesznek, és a tojás meg nem szilárdul bennük. Pirospaprikával díszítsük.

Tipp:

Fritőzben sült burgonyafészek: Hevítsünk fel a fritőzben bőséges mennyiségű olajat 190 °C-ra. Hámozzunk meg 40 dkg burgonyát (lisztes fajtát), mossuk meg és reszeljük le durvára. Konyharuhába csomagolva jól nyomkodjuk ki. Béleljünk ki egy burgonyafészek- sütőt (szakkereskedésekben kapható) a burgonyareszelék egynegyedével, és jól nyomjuk össze a masszát. Mártsuk a burgonyafészek-sütőt a forró olajba, és tartsuk ott addig, amíg a burgonya aranybarnára és ropogósra nem sül, majd emeljük ki, és hagyjuk a fészkeket konyhai papírtörlőn lecsepegni. A maradék burgonyából készítsünk három további fészket. Vajon megfuttatott brokkolirózsákkal, párolt cukkinikockákkal vagy pirított gombával, például csiperkével vagy vargányával tölthetjük őket

A recept tápértéke:

Adagonként: 615 kcal (2565 kJ), 25 g fehérje,44 g zsír, 30 g szénhidrát


Töltött burgonyafészkek mangolddal

Töltött burgonyafészkek mangolddal

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés