Töltött cékla recept

Töltött cékla
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
5442

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Húshagyó töltött céklasaláta - élénkítő szín és ízhatással

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 4 db hámozott cékla
  • 10 dkg rizs
  • 2 db főtt tojás
  • 1 db alma
  • 0.5 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál frissen aprított petrezselyem
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés

A céklákat puhára főzzük, majd félretesszük hűlni. Ha már langyosak, levágjuk a tetejüket és egy mélyedést vájunk a tölteléknek. A kivágott részt összeaprítjuk és félretesszük.

A rizst forró vízben puhára főzzük. A főtt tojások sárgáját kikanalazzuk és félretesszük. A fehérjét apróra vágjuk, majd összekeverjük a rizzsel, a meghámozott és felkockázott almával, az apróra vágott hagymával és a petrezselyemmel.

A tojássárgáját összekeverjük a borecettel, az olívaolajjal és a félretett cékladarabokkal, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a rizses keverékhez. A keveréket a céklákba töltjük, és tálalásig hűtőben tartjuk.


Töltött cékla recepthez kapcsolódó receptek

Töltött cékla

Töltött cékla

Húshagyó töltött céklasaláta - élénkítő szín és ízhatással

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Töltött cékla recepthez

Vira - 2014. április 04.
Nagyon finom volt. Köszönöm Vira
Vira - 2014. április 04.
Nagyon finom volt. Köszönöm Vira
Cucus - 2011. október 27.
Ez istenien néz ki és biztos finom is. Sültek mellé el tudom képzelni. Sőt ! Az ünnepi húsos tálon is istenien mutatna. Biztos, hogy kipróbálom.
Deák Zsófi - 2011. október 11.
nagyon finom lett, csak rengeteg töltelék maradt. Óriás céklából kellett volna négy?