Töltött csirkecomb

Töltött csirkecomb

A megunhatatlan csirkecomb töltve

4 személyre

  • 4 db csirkecomb
  • 20 dkg gomba
  • 10 dkg májkrém (konzerv)
  • 1 db tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db zsemle
  • bors
  • 1 teáskanál mustár
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

1. A combokról levágjuk a far részét, majd az egész combot kicsontozzuk. Én pecsenyecombból szoktam készíteni, mert olcsóbb is, és a far részét levesnek félreteszem. A vastagabb részét kissé bevagdaljuk, majd enyhén klopfolóval megütögetjük.

2. A hagymát apróra felvágjuk, kevés olajon megdinszteljük, majd a megpucolt, felszeletelt gombával tovább dinszteljük, sózzuk, borsozzuk. Két-három percig kevergetve, majd levéve a tűzről hozzáadjuk a májkrémet, egy egész tojást és az áztatott zsemlét vagy kenyeret, apróra vágott petrezselymet.

3. A combokra halmozunk a töltelékből, és óvatosan feltekerjük, majd hústűvel összefogjuk. (Én kettővel szoktam.)

4. A kimaradt tölteléket kissé kiolajozott fóliába tekerve a hús mellé lehet rakni. Amikor fólia nélkül sül a hús, akkor a külön tölteléket is kibontjuk a fóliából, hogy egy kis kérget kapjon.

5. Sütőedényt viszonylag vastagon kiolajozzuk és belerakjuk a combokat. Kevés vizet is öntünk alá. Fóliával lefedjük és berakjuk a sütőbe. Félóra elteltével levesszük a fóliát, és tovább sütjük, míg szép pirosra sül a bőre.