Töltött cukkini kaporszósszal recept

Töltött cukkini kaporszósszal
4 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
1524

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Töltött cukkini kaporszósszal - finom és egészséges recept.

6 személyre

  • 40 dkg darált sertés-marhahús
  • 1 db tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb hagyma
  • fűszerpaprika
  • petrezselyemzöld
  • 5 dkg csiperkegomba
  • 1 db zöld kosszarvú paprika
  • 1 ek rizs
  • 0.5 dl száraz fehérbor
  • friss kakukkfű
  • bors

Az öntethez

  • folyékony margarin
  • 5 dl tejföl
  • 0 kevés só
  • 1 db tojás
  • reszelt parmezán sajt
  • 8 db cukkini (20-25 cm-es)

Elkészítés

A cukkiniket megmossuk, és karalábévájóval eltávolítjuk a magházukat, majd fóliával bélelt tepsibe tesszük, és kevés sóval megszórjuk.

A töltelékhez a hagymát, gombát, paprikát apróra vágjuk. Olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a gombát és a paprikát. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük borral és kicsit pároljuk. Hagyjuk kihűlni.

A húst sózzuk, borsozzuk, a tojással, a többi fűszerrel, a rizzsel és a kihűlt gombával összedolgozzuk, majd megtöltjük velük a cukkinik belsejét. A tejfölbe keverjük a tojást, a sót és a parmezánt, jól elkeverjük egy villa segítségével. Folyékony margarinnal megöntözzük a töltött zöldségeket, és leöntjük az öntettel. 180 fokon 30 percig sütjük.

Kapormártással és párolt rizzsel kínáljuk.


Töltött cukkini kaporszósszal recepthez kapcsolódó receptek

Töltött cukkini kaporszósszal

Töltött cukkini kaporszósszal

Töltött cukkini kaporszósszal - finom és egészséges recept.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés