Töltött gombafejek angolszalonnával

Töltött gombafejek angolszalonnával

Éppen volt itthon frissen szedett gombám, abból készítettem el a töltött gombafejek angolszalonnával receptjét.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A hozzávalók

  • 20 dkg angolszalonna füstölt nyers
  • 60 dkg gombafej tisztítva szárastul
  • 50 dkg vegyes darálthús (marha-disznó)
  • 1 db tojás
  • őrölt bors
  • fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 ág frissen szedett kakukkfű (vagy 2 ág)
  • 3 ek olívaolaj (vagy 4 ek)
  • ketchup
  • fűszerpaprika
  • 20 dkg mozzarella sajt
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A gombákat fejjel lefelé teflon tepsibe helyezzük, és a darálthúst a tojással, sóval, borssal, paprikával, kakukkfűvel, tört fokhagymával egyneművé dolgozzuk. Ezután a gombákat megtöltjük, a szárakra ketchupot nyomunk a tubusból, olajat öntünk alá és az angolszalonnákat szeletekre vágjuk, beirdaljuk, úgy rakjuk mindegyik sorba a gombák mellé. Még megszórjuk petrezselyemzölddel. Alufóliával betakarjuk és előmelegített sütőben 160 fokon 40 percig sütjük.

Ezután levesszük a fóliát, és ráreszeljük, majd ráolvasztjuk a sajtot a gombákra, és elzárjuk a sütőt.

Hidegen vagy melegen egyaránt fogyasztható, párolt vagy zöldséges rizzsel.