Töltött hagyma grillezett zöldségekkel recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
A nagyobb hagymákat felhasználhatjuk töltésre. Igazán ízletes nyári étel. Zöldségekkel pedig egészséges, és a saláta mellé csodásan illik.
- 30 dkg darált marhahús
- 2 db nagy fej vöröshagyma tölteni valónak
- 1 gerezd fokhagyma a darált húsba
- 1 teáskanál fűszerpaprika füstölt ízű a töltelékhez
- ízlés szerint só
- 1 db tojás
- 1 evőkanál morzsa
- egy kevés bors frissen őrölve
- 1 evőkanál pirított szezámmag
- 1 db cukkini körethez
- 6 db koktélparadicsom, vagy más körethez
- só
- zöldség grill fűszerkeverék
- 5 evőkanál olívaolaj
- 20 dkg baconszalonna a burkoláshoz
- a tálaláshoz joghurtos uborka saláta Tzatziki
Elkészítés
Először a töltelékhez valókat jól összedolgozzuk. A darált húshoz adjuk a tojást, szezámmagot, morzsát, sót, borsot, fűszerpaprikát, és zúzott fokhagymát. A vöröshagyma közepét kivesszük, a külső burok leválik könnyen, majd a következő is. Két karikát összerakunk, az aljába tegyünk egy kisebbet, hogy a töltelék ne folyjon ki. Megtöltjük a darált hússal, majd betekerjük három szelet baconszalonnával.
Egy tepsibe rakjuk sorba. A vöröshagyma maradékokat felszeleteljük. A cukkinit hasábokra vágjuk. A paradicsomokat karikára, vagy félbe. A töltött hagyma köré tesszük, és a zöldségeket grill fűszerkeverékkel, és kevés sóval megszórjuk, majd olívával meglocsoljuk.
Előmelegített sütőben 160 fokon grillfokozaton süssük, félidőben fordítsuk meg a hagymabatyukat, hogy piruljon meg a másik fele is. Szép ropogósra sütjük. Tzatziki joghurtos uborka salátával kínáljuk.