Töltött káposzta recept

Töltött káposzta
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
2558

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Aki erről az ételről azt gondolja, hogy csupán a göngyölt marharolád gyengébb változata, kóstolja meg, és hagyja, hogy finom íze meggyőzze az ellenkezőjéről.

4 személyre

  • 1 db zsemle
  • 1 db kis vöröshagyma
  • 40 dkg darált marhahús
  • 35 dkg darált sertéshús
  • 1 fej friss káposzta
  • 20 dkg gyökérzöldség
  • 3 evőkanál sertészsír
  • 4 szelet húsos füstölt szalonna
  • 1 evőkanál liszt
  • bors
  • köménymag
  • só, bors
  • reszelt szerecsendió
  • 1 db tojás

Elkészítés

A töltelékhez áztassuk be 20 percre a zsemlét langyos vízbe, majd nyomkodjuk ki. A hagymát vágjuk apróra. A kétféle darált húst, valamint a zsemlét, a hagymát, a sót, a borsot, a szerecsendiót és a tojást keverjük alaposan össze.

Vágjuk ki a káposzta torzsáját. A nagyobb leveleket főzzük meg, öblítsük le vízzel, és hagyjuk lecsepegni.

Osszuk négy adagra a leveleket és a tölteléket. Az egyes adagokhoz terítsük ki a leveleket úgy, hogy kissé átfedjék egymást, és szórjuk meg sóval, borssal és köménymaggal. Tegyük rá a tölteléket. Göngyöljük fel, és a tekercseket kössük át cérnával.

A gyökérzöldségeket vágjuk apróra, és pirítsuk meg a zsiradékban. Tegyük rá a káposztatekercseket, majd borítsuk be a szalonnaszeletekkel. Süssük a sütőben 45 percig, majd vegyük ki. Keverjük el a lisztet vízben, és sűrítsük be vele a pecsenyelét. Kínáljuk a mártást a káposztatekercsek mellé.

Tipp:

Nagymama tanácsa
Nem mindenki szereti a főzés közben képződő erős káposztaszagot. Kevésbé átható a szag, ha a főzővízbe egy darab kenyeret is teszünk.

Felső/alsó láng: 190 °C
Gáz: 3. fokozat


Töltött káposzta

Töltött káposzta

Aki erről az ételről azt gondolja, hogy csupán a göngyölt marharolád gyengébb változata, kóstolja meg, és hagyja, hogy finom íze meggyőzze az ellenkezőjéről.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Töltött káposzta recepthez

knollne - 2010. január 03.
Ez nagyon finom lehet.És meg fogom fözni.