Töltött káposzta, ahogy én készítem recept

Töltött káposzta, ahogy én készítem
1 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Szepesi Ági

Nehézség:

Elkészítési idő:

3 perc

Megnézték:
1333

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A töltött káposzta elmaradhatatlan étel családi összejöveteleken. Nem túl nehéz elkészíteni, ráadásul finom és bőséges.

12 személyre

  • 2 fej savanyú káposzta
  • 1 kg szálas káposzta
  • 1 kg darált hús (dagadó)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 marék rizs
  • zsír
  • 1 db tojás
  • 2 db kisebb húsos csont
  • bors
  • piros paprika
  • ételízesítő

Elkészítés

Először is megmossuk a káposztát, lefejtjük levelenként, majd kettévágjuk a leveleket és kivágjuk belőle a keményebb torzsa részeket. A darálthúst összekeverjük a tojással, sóval, borssal, piros paprikával, ételízesítővel és a megtisztított rizzsel. A lábast kizsírozzuk, majd beletesszük a húsos csontokat az aljára, és megszórjuk a szálas káposzta és a hagyma felével. A félbevágott káposztalevél sarkába tölteléket teszünk, és felcsavarjuk háromszög alakúra. A vastagabb részénél betűrjük, hogy ne nyíljon szét, és elhelyezzük sorban rétegenként. Ha ez megtörtént, akkor rátesszük a megmaradt szálas káposztát és a hagymát, megszórjuk őrölt pirospaprikával, sóval, borssal, ételízesítővel, és annyi vizet teszünk rá, hogy éppen ellepje. Forrástól számítva 2,5 órán át főzzük.


Töltött káposzta, ahogy én készítem recepthez kapcsolódó receptek

Töltött káposzta, ahogy én készítem

Töltött káposzta, ahogy én készítem

A töltött káposzta elmaradhatatlan étel családi összejöveteleken. Nem túl nehéz elkészíteni, ráadásul finom és bőséges.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés