Töltött karalábé recept

Töltött karalábé

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Terike27

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
760

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Sokan nem igazán szeretik a karalábét, de érdemes kipróbálni.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 3 db karalábé
  • 1 db tojás
  • 15 dkg vargánya gombafej
  • 10 dkg előfőzött rizs (gyorsrizs)
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 0.5 csokor petrezselyemzöld
  • 2 dl étolaj
  • 20 dkg darált hús konzerv
  • ízlés szerint fűszerek (bors, majoránna, őrölt köménymag, pirospaprika, só)
  • 1 dl tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt (pl. trappista)
  • kevés Rama margarin
  • 1 dl víz

Elkészítés

A karalábékat megpucolom, kettévágom a közepüket kivájom és 5 percre sós vízben főzöm. Majd kiveszem a vízből egy tepsibe teszem, amibe beleöntöm a maradék olajat és a vizet. A karalábékat megszórom grill fűszersóval.

Közben kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát megpirítom, ráteszem az apróra vágott gombafejeket, majd a végén mikor már majdnem puha akkor a zöldség zöldjét is ráteszem. A rizst, a darált húst, a gombás zöldséges masszát, tojást és a fűszereket összekeverem egy fakanállal. Majd beletöltöm a karalábékba, a tetejére tejfölt és reszelt sajtot szórok és kis ráma halmokat teszek a tetejére. Sütőben kb.35-40 percig sütöm. Uborkasalátával tálalom.


Töltött karalábé recepthez kapcsolódó receptek

Töltött karalábé

Töltött karalábé

Sokan nem igazán szeretik a karalábét, de érdemes kipróbálni.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés