Töltött padlizsán recept

Töltött padlizsán
4 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
3398

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Rizibizi maradékából készítettem a töltött padlizsánt. A töltelék szaporításához szeletelt gombát fonnyasztottam hagymával.

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 db kisebb padlizsán
  • 2 adag rizibizi
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg barna csiperke gomba
  • 1 db piros húsos paprika
  • őrölt bors
  • mediterrán fűszer

Elkészítés

A sütőt felforrósítjuk 180 fokra. A friss, kemény padlizsánról hosszában levágjuk a negyedét, kivájjuk a belsejét, az üreget kicsit megsózzuk, lefelé fordítjuk. A padlizsánhúst felkockázzuk, a paprikát keskeny csíkokra vágjuk, mediterrán fűszerrel, nagyon kevés sóval összekeverve ízesítjük.

A forró étolajon megfonnyasztjuk a szálára vágott hagymát a szeletekre vágott gombával és az áttört fokhagymával. Kicsit sózzuk, törött borssal fűszerezzük, összekeverjük a rizibizivel, jól átmelegítjük. A nyers padlizsán belsejét papírtörlővel kitörölgetjük, beletöltjük a zöldborsós rizst, rátesszük a húsa felől késsel berácsozott, kissé besózott kalapját, olívaolajjal megcsepegtetjük.

Olajozott sütőtálba helyezzük, mellérakjuk a felkockázott padlizsánhúst, a pirospaprika csíkokat. 30 perc alatt puhára sütjük a töltött padlizsánt. Légkeveréssel csak 170 fok kell. Félidőben vékonyra szeletelt és negyedelt sonkával boríthatjuk be a paprikaszeletes padlizsánhúst, de el is maradhat. Jó étvágyat kívánok! Készítette Nyersné Vajda Márta


Töltött padlizsán recepthez kapcsolódó receptek

Töltött padlizsán

Töltött padlizsán

Rizibizi maradékából készítettem a töltött padlizsánt. A töltelék szaporításához szeletelt gombát fonnyasztottam hagymával.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés