Töltött paprika recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 55 perc
Megnézték: |
Jó lesz felkészülni a klímaváltozásra! Mi úgy álltunk neki, hogy előkerestük a magyar konyha nyári receptjeit. Mert vannak. A sor elején persze a lecsó áll, de hát igyekeztünk végignézni a listát, hogy a kevésbé népszerű ételek is bekerüljenek a hosszú távú memóriánkba. És Ön felkészült már? Kinek paprikával - kinek paprika nélkül
A recept hozzávalói ( személyre)
- 0.5 dl olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db zeller
- 1 kis csokor zellerzöld
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 5 dl paradicsomlé
- só, bors
- 1 csapott evőkanál cukor
- 6 db tölteni való paprika
A töltelékhez:
- 5 dkg szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 40 dkg darált sertéslapocka
- 30 dkg rizs
- só, bors
- 1 db tojás
- kevés pirospaprika (tetszőleges)
Elkészítés
A felhevített olajban a zellerrel és a zellerzölddel együtt megdinszteljük az apróra vágott hagymát.
Belekeverjük a sűrített paradicsomot, majd hozzáöntjük a paradicsomlét, és sózzuk, borsozzuk. Ha szükséges, egy kevés vízzel hígítjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, és összeforraljuk.
A rizst félig megfőzzük, a paprikák magházát eltávolítjuk. A töltelékhez a szalonnát és a hagymát nagyon apróra vágjuk, összedolgozzuk a hússal és a rizzsel, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a tojást. (Ízlés szerint egy kevés pirospaprikát is tehetünk hozzá.)
A tölteléket alaposan összedolgozzuk, gombócokat formázunk belőle, és megtöltjük velük a paprikákat. A paprikákat a maradék húsgombóccal együtt a paradicsomszószba tesszük és puhára főzzük.
Amikor kész, a paradicsomszószt átpasszírozzuk, és tálaláskor a paprikák és a gombócok tetejére kanalazzuk.