Töltött paprika recept

Töltött paprika
2 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
1947

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezt a receptet már sokszor készítettem el, friss paradicsomlé, vagy akár a boltban vásárolt paradicsomlé is tökéletes hozzá.

5 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 8 db TV paprika
  • 4 liter paradicsomlé
  • 40 dkg darált hús (sertés)
  • 8 dkg félit főtt rizs
  • 1 db kis fej vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál édesnemes pirospaprika
  • só, bors
  • zsír
  • 3 evőkanál liszt

Elkészítés

A megmosott, kicsumázott paprikák ereit és magjait eltávolítjuk. A hagymát felaprózzuk, és 2 evőkanál zsíron megfonnyasztjuk, hagyjuk kihülni. A darált húshoz adjuk a hagymát, a rizst, a tojást, a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát, izlés szerint sót, borsot, alaposan összedolgozzuk, és megtöltjük vele a paprikákat. Ha már nincs paprikánk, akkor gombócokat formálunk a töltelékből. Paradicsomlét készíthetünk friss paradicsomból, ekkor 4 kg-ra lesz szükségünk, feldaraboljuk, megfőzzük, majd lepasszírozzuk.

Az elkészített paradicsomlébe helyezzük a megtöltött paprikákat, és gombócokat, lassú tűzön puhára főzzük. Ezután elkészítjük a rántást, zsírból és lisztből, hideg vízzel simára elkeverjük. Ezzel felöntjük a töltött paprikánkat, és kb. 5 percig forraljuk. Jó étvágyat hozzá! Tálaljuk friss kenyérrel, vagy ha valaki szereti esetleg megfőtt burgonyával.


Töltött paprika recepthez kapcsolódó receptek

Töltött paprika

Töltött paprika

Ezt a receptet már sokszor készítettem el, friss paradicsomlé, vagy akár a boltban vásárolt paradicsomlé is tökéletes hozzá.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés