Töltött paprika

Töltött paprika

Jó lesz felkészülni a klímaváltozásra! Mi úgy álltunk neki, hogy előkerestük a magyar konyha nyári receptjeit. Mert vannak. A sor elején persze a lecsó áll, de hát igyekeztünk végignézni a listát, hogy a kevésbé népszerű ételek is bekerüljenek a hosszú távú memóriánkba. És Ön felkészült már? Kinek paprikával - kinek paprika nélkül

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 0.5 dl olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db zeller
  • 1 kis csokor zellerzöld
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 5 dl paradicsomlé
  • só, bors
  • 1 csapott evőkanál cukor
  • 6 db tölteni való paprika

A töltelékhez:

  • 5 dkg szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 40 dkg darált sertéslapocka
  • 30 dkg rizs
  • só, bors
  • 1 db tojás
  • kevés pirospaprika (tetszőleges)
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A felhevített olajban a zellerrel és a zellerzölddel együtt megdinszteljük az apróra vágott hagymát.

Belekeverjük a sűrített paradicsomot, majd hozzáöntjük a paradicsomlét, és sózzuk, borsozzuk. Ha szükséges, egy kevés vízzel hígítjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, és összeforraljuk.

A rizst félig megfőzzük, a paprikák magházát eltávolítjuk. A töltelékhez a szalonnát és a hagymát nagyon apróra vágjuk, összedolgozzuk a hússal és a rizzsel, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a tojást. (Ízlés szerint egy kevés pirospaprikát is tehetünk hozzá.)

A tölteléket alaposan összedolgozzuk, gombócokat formázunk belőle, és megtöltjük velük a paprikákat. A paprikákat a maradék húsgombóccal együtt a paradicsomszószba tesszük és puhára főzzük.

Amikor kész, a paradicsomszószt átpasszírozzuk, és tálaláskor a paprikák és a gombócok tetejére kanalazzuk.